GÜNDEM

Bu Yöntemler Göz Çevresini Gençleştiriyor!

Yazar  | 

Işıltılı bir göz çevresi sağlığımız ve ruh halimiz hakkında çok şey söylüyor. Üstelik maske kullanımı nedeniyle göz çevresinin görünüşü daha da öne çıkıyor. Ancak ilerleyen yaş, sigara ve güneşin ultraviyole ışınları gibi çevresel faktörler; göz kapaklarında kırışıklık, sarkma, şişme ve torbalanmaya neden oluyor. Bu da üzgün, yorgun ve olduğundan yaşlı bir görünüme yol açıyor. Estetik bir sorun gibi görünen bu durumun görmeyi zorlaştırdığına dikkat çeken Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Abul, göz kapağı deformasyonlarını gideren yöntemler hakkında bilgi veriyor.

Dr. Dilek Abul
Göz Hastalıkları Uzmanı

 

 

30’LU YAŞLARA DİKKAT!

Göz çevresine yönelik cerrahi ve cerrahi dışı medikal estetik tedavi yöntemlerinin, oküloplasti (göz çukuru çevresi ve içindeki dokular) alanında uzman göz hekimleri tarafından da uygulandığını vurgulayan Dr. Dilek Abul, şöyle konuşuyor: “Göz kapağı düşüklüğüne karşı ‘blefaroplasti’ yani göz kapağı estetiği ameliyatı yapılabilir. Lokal anestezi ile gerçekleştirilen ameliyatın süresi ortalama bir saat sürüyor. Hasta aynı gün evine, bir hafta sonra işine dönebiliyor.” Otuzlu yaşlarla birlikte göz çevresinde oluşan kaz ayağı kırışıklıklarına, kaş çatma ve kaldırma nedeniyle alında beliren çizgilere doğal botoks uygulanabileceğini söyleyen Dr. Dilek Abul, “Hafif kaş düşüklüğünde
de botoks yapılabilir. Göz altındaki ince çizgilenmeler ve morumsu renk tonu değişikliklerini gidermek için özel mezoterapi uygulamaları ile başarılı sonuçlar alınıyor” diyor.

 

BADEM GÖZ ESTETİĞİ YAPILABİLİYOR

Hafif gözaltı torbalanmaları olmasına karşın estetik ameliyat istemeyenlerin “enzimatik lipoliz mezoterapisi” uygulamasından yararlanabileceğini kaydeden Dr. Dilek Abul, hyalüronik asit içerikli dolgu maddesi ile enerjik ve genç bir görünüme kavuşulduğunu belirtiyor. Gençler arasında popüler olan “badem göz estetiği”nin poliklinik koşullarında gerçekleştirilebildiğini anlatan Dr. Abul, “Göz çevresi uygulamaları ciddi riskler taşır. Uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır” diye uyarıyor.

 

 

Bir önceki yazımız olan Şimdi 'Aktivite' Zamanı! başlıklı makalemizde @ateliergokturk, @beyond_music_gokturk ve @bizimboyahane hakkında bilgiler verilmektedir.