GÜNDEM

”Türkiye’nin ve Avrupa’nın En Büyük Eğitim Kurumlarından Biri Olarak Hibrit Eğitimi Deneyimliyoruz”

Yazar  | 

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Pandemi sonrası dünyada dijital eğitim ve yüz yüze eğitimin bir arada yürütüleceği hibrit modelin yaygınlaşacağı öngörülüyor. Bahçeşehir Koleji olarak biz de dijital eğitim uygulamalarına 20 yıl önce başlayan ve geliştirdiği uzaktan eğitim uygulamalarını 2017 yılından bu yana aktif olarak kullanan Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim kurumlarından biri olarak hibrit eğitimi deneyimliyoruz. Başarıyla yürüttüğümüz süreci, eğitim ekosistemiyle paylaşıyoruz” dedi. Yeni nesilleri geleceği hazırlarken pandemi koşulları sona erse de hayatımızın her alanında varlığını sürdürecek olan uzaktan çalışma ve uzaktan öğrenme becerilerini geliştirmek önemli. Bahçeşehir Koleji de bu değişimin eğitim ayağını, hayata geçirdiği “hibrit eğitim modeli” ile yeni bir noktaya taşıyor. Pilot uygulama olarak 5 kampüste hayata geçirdiği “hibrit eğitim” ile Bahçeşehir Kolejinde öğrenciler her ay belirlenen günlerde yarım gün yüz yüze yarım gün online eğitim alarak hibrit eğitimi deneyimleyecekler.

20 yıl önce başladıkları dijital eğitim dönüşümlerinde hibrit modeli uygulamaya koyduklarını belirten Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, hibrit modeli uygulamaya koymaya olanak veren dijital eğitim birikimlerine dikkat çekti. Dağ; “4 yıldır tüm kademelerimizde dijital eğitim platformumuz Metodbox’ı kullanıyoruz. 2020’nin Mart ayında uzaktan eğitime geçildiğinde, alt yapı olarak zaten bu sisteme hazırdık ve ana platformumuz Metodbox ile eğitimlerimize aksatmadan devam ettik. Şimdi ise pilot olarak uyguladığımız hibrit eğitim modeline öncülük ediyoruz” dedi.

HIBRIT MODEL KALICI OLACAK, HIBRIT ÖĞRETMENLER GÜNDEMDE KALACAK

Eğitimde hibrit modelin devam edeceğini daha da önemlisi “hibrit öğretmen” kavramının yerleşeceğini söyleyen Dağ, yüz yüze ve dijital eğitimin dinamiklerinin farklı olduğunu belirtti. “Biz eğitimin içeriğiyle ilgiliyiz.” diyen Dağ, eğitim ortamı ne olursa olsun, pandemiden önce de yaptıkları gibi her zaman eğitim içeriklerini geliştirmeye odaklandıklarını söyledi.

Özlem Dağ, dijital pedagojinin önemini vurgulayarak hibrit öğretmenlere ihtiyaç olduğunun da altını çizdi. “Farklı platformların dinamiklerine birlikte uyum içinde devam edebilen, bu alanda öğretim teknolojileri ve yöntemleri konusunda fikri olan, yeni buluşları olan öğretmenler hibrit öğretmenler olarak adlandırılıyor. Biz, dijital eğitime dair teknik altyapının yanında öğretmen eğitimlerimizi işin pedagojik boyutuyla da destekliyoruz. Öğretmenlerimiz, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) tarafından gerçekleştirilen “Dijital Pedagoji Programı”na katılıyorlar.” dedi.

Bir önceki yazımız olan Göktürk'te Kendinizi Şımartabileceğiniz Yeni Adresiniz Rox Beauty başlıklı makalemizde göktürkte güzellik merkezi, güzellik merkezi ve rox beauty hakkında bilgiler verilmektedir.