Genel
SCUBA İLE HAYATINIZDA YENİ BİR HEYECAN YARATMAYA NE DERSİNİZ?
İŞ HAYATININ STRESLİ VE YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSUNDA YIPRANDIĞIMIZI HİSSETTİĞİMİZ ÇOK OLMUŞTUR. ÜSTELİK MESAİ SAATLERİ İÇİNDE SINIRLARI ÇİZİLİ BİR KAPALI ALANDA SAATLERİMİZİ GEÇİRDİĞİMİZ YETMİYORMUŞ GİBİ HER SABAH VE AKŞAM BİR DE TRAFİK ÇİLESİNİ ÇEKİYORUZ. NE İÇİN? DAHA KALITELI BIR YAŞAM SÜRMEK UĞRUNA DAHA İYİ KAZANMAK İÇİN. PEKİ HAYATIMIZI DAHA DEĞERLİ KILMAK İÇİN NE YAPIYORUZ? PEK ÇOĞUMUZ ŞEHİR YAŞANTISINDA SOSYALLEŞEREK YAŞAMIMIZI DAHA KEYİFLİ HALE GETİRİYORUZ. SIRA İKİ GÜNLÜK HAFTA SONU TATİLİNİN HAKKINI VERMEYE GELINCE KAÇ KİŞİ BUNU YETERİNCE DEĞERLENDİREBILIYOR? İŞTE TAM BU NOKTADA SADECE YAŞAMIMIZI DAHA KEYİFLİ HALE GETİRMEKLE KALMAYIP DÜNYAMIZA KARŞI FARKINDALIĞIMIZI ARTIRACAK BİR UĞRAŞ VAR BU HAYATTA. PEK ÇOĞUMUZUN KULAĞINA ÇALINAN BİR KELİME İLE ANILIYOR: SCUBA.
Daha önce hiç yapmayanlar için çok uzak bir uğraş gibi görünen bu aktivite, artık hemen her şehirde hizmet veren ScubaDO Dalış Okulu gibi dalış okulları sayesinde herkesin hayatında kolayca yer edebilecek bir uğraş haline geldi. Yeter ki insanın farkındalığı artsın ve suyun altında bekleyen, mutlak bir sessizlik vadeden o büyüleyici atmosferi keşfetmek istesin.
Dalış eğitimi almadan eğitmen eşliğinde bire bir yapılan keşif dalışında da fark edileceği üzere insan suyun altında geçirdiği süre boyunca, yaşamında sahip olduğu hiçbir stresi, sorunu suyun altında aklının ucuna bile getiremiyor. Ortalama 40 dakika süren bir dalış boyunca adeta bir terapi yaşıyorsunuz. Sualtı yaşamına karşı hissedilen büyülenme karşısında vücut serotonin salgılıyor ve yaşamın tadına varıyorsunuz.
Her dalışınızda yeni bir sualtı yapısı keşfediyorsunuz, bu keşif bazen Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir savaş gemisi batığı, bazen bir caretta, bazen bir sualtı mağarası olabiliyor. Üstelik dalış, sadece sualtında geçirilen 40’ar
dakikalık süre değildir.
Cuma akşamı şehri terk etmekle başlayan bir güney yolculuğu, masmavi bir denizin yeşil camlarla çevrilmiş kirletilmemiş bir koyu, donanımlı tam profesyonel bir tekne ile mavi yolculuk, akşamına tanıştığınız yeni arkadaşlarınızla paylaşacağınız enfes bir rakı-balık keyfi, dalışı dalıştan fazlası yapan unsurlardan
sadece bir kaç tanesi…
SCUBADO’DAKİ EĞİTİMLERİMİZ
Resmi bir TSSF (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) dalış merkezi olan 2015 kuruluşlu okulumuzda, dalış
eğitimlerimizi iki ana grupta düşünebilirsiniz;
• Birincisi sınıf ortamında ders anlatımı şeklinde geçen
TEORİK EĞİTİM .
• İkincisi eğitmenle bire bir dalış şeklinde yapılan, su altında geçen
DALIŞ PRATİK EĞİTİM.
TEORİK EĞİTİM: İstanbul Göktürk ve İstinye’de bulunan merkezimizde, hafta içi akşam iş çıkışı saatlerinde yapılır.
Dersliğimizde 10 kişilik oturma planı mevcuttur.
PRATİK EĞİTİM: İstanbul dışına düzenlediğimiz dalış turlarında eğitmen ile bire bir yapılan eğitim dalışlarında, ekipman kullanımı gibi becerileri önce eğitmen, sonra kursiyer yapar, varsa eksiklikler giderilir ve maksimum güvenlik ile su altı dünyasına ilk adım atılmış olur.
Hafta içi İstanbul’da teorik eğitim ve hafta sonu 2 günde gerçekleştirilen pratik eğitimler sonrasında TSSF’den 1 Yıldız Dalıcı brövesi çıkartılır. Gelin siz de bu yazıyı okuduktan sonra hayatınıza değer katacak bir uğraş için ilk adımı atın ve sualtı dünyasını SCUBA ile keşfe çıkın.
SCUBA DIVING (TÜPLÜ DALIŞ) NEDİR?
Su altını keşfetmek istiyorsanız iki seçeneğiniz var:
1- SERBEST DALIŞ: Maske palet ve şnorkel ile suyun yüzeyinden veya su altında saniyeler kalarak
2- SCUBA DALIŞI: Su altında yarım saatten fazla kalarak ve su üstü ile hiçbir bağlantınız olmadan, ihtiyaç duyduğunuz havayı sırtınızdaki tüpten karşılayarak. Otuz metreye kadar su altını ziyaret edebilir, pek çok deniz canlısını ortamında görebilir, batıkları ziyaret edebilirsiniz. Özel ekipmanlar sayesinde su altında bir saate yakın
dalış yapabilirsiniz.
DALIŞ HAKKINDA ÇOK SORULAN SORULAR:
Herkes dalış yapabilir mi?
Dolaşım ve solunum sisteminde kronik bir rahatsızlığı olmayan 14 yaşından büyük herkes dalış yapabilir.
Dalıcı seviyeleri nelerdir?
1 Yıldız Dalıcı Maksimum 18 metreye dalış yapabilen, ekipmanları kullanmasını bilen, gece dalışı ya da derin dalış gibi özel dalışlar yapması yasak olan, tecrübesi az olan dalıcıdır.
2 Yıldız Dalıcı Maksimum 30 metreye kadar dalış yapabilen, gece dalışı, derin dalış, orta su dalışı, mağara dalışı, batık dalışı gibi özel dalışlar yapabilen, temel ilkyardım ve navigasyon eğitimlerini almış dalıcıdır.
3 Yıldız Dalıcı Ek olarak dalışlarda dalış liderliği yapabilecek, uzmanlık eğitimini alması durumunda keşif dalışları yaptırabilecek, arama-kurtarma ve ileri düzeyde navigasyon eğitimini almış kişilerdir.
Güvenlik nasıl sağlanır?
• Dalış İşaretleri
• Dalış Lideri
• Net Kurallar
Dalış pahalı bir spor mudur?
Sanılanın aksine dalış yüksek maliyetli bir spor değildir. Ekipman satın alma zorunluluğu yoktur ve dalış ücretlerinin içine ekipman kullanımı dahildir.
Gerekli ekipmanlar nelerdir?
Dalış Tüpü, Regülatör, BC (Denge Yeleği), Maske, Dalış Elbisesi, Palet
Su altında üşür müyüz?
Dalış elbisesi sayesinde, su soğuk bile olsa vücudun ısı kaybı engellenir ve üşüme durumu söz konusu olmaz.
facebook/scubadodalisokulu
instagram/scubado_dalisokulu
www.scubado.com.tr
GSM & Whatsapp: 0507 559 5901
Bir önceki yazımız olan Barbekü Yapmak Hiç Bu Kadar Pratik ve Keyifli Olmamıştı başlıklı makalemizde barbekü, enplus ve landmann hakkında bilgiler verilmektedir.