DEKORASYON

2018 YILI KÖPEK SENESİNE HAZIR MISINIZ?

Yazar  | 

Çin takvimine göre 2018 Toprak Köpek yılı

Çin takvimine göre 2018 Toprak Köpek yılının mekânlarımıza nasıl etki edeceğini ve ne hazırlıklar yapmamız gerektiğini Made in Feng Shui kurucu danışmanları Banu Olcay Akkiprik ve Bahar Gücüyener Pardorokes’e sorduk.

 2018 senesi;  dürüst, sadık, sağduyulu, sezgileri kuvvetli Köpek ile karşımıza çıkıyor…

Güven, sadakat, ilişkilerimiz, yaşama bakış açımız konularında düşünmek, kendimizle yüzleşmek ve sevdiklerimizle beraber daha fazla zaman geçirmek için iyi bir sene bizi bekliyor. 

  • 2018 Horoz Yılı’nın bize ve mekânlarımıza etkisi nasıl olacak?

Feng Shui enerjilerinin her sene değişim gösterdiğini, her sene farklı enerjileri hayatımıza çektiğini hatırlatmak isteriz. Bu değişimin farkında olup, ona ayak uydurabilmek için bizler, Feng Shui danışmanları her sene yeni enerji haritaları çıkartırız ve uygularız.

2018 yılının elementlerinin her ikisi de Yang Toprak. Toprak elementi sene genelinde oldukça güçlü gözüküyor. Bu yoğun toprak enerjisinin mekânlarımıza yansımasını anlatmadan önce biraz bizlere etkisinden bahsedelim.  Toprak elementi merkezlenmek, dengede olmakla ilgili bir elementtir. Bu da demektir ki, bu sene insan ilişkilerimiz, aile ilişkilerimiz daha yoğun bir şekilde hayatımızın merkezinde olacak.  İlişkilerimizi değerlendireceğimiz, yaşamdan beklentilerimizi sorgulayacağımız bir sene bizi bekliyor.

  • Peki ilişkilerimizi güçlendirmek ve aşk hayatımızı desteklemek için bu sene hangi yöne dikkat etmeliyiz?

Bu sene aşk enerjisi GÜNEY’den geliyor. Güney’deki yaşam alanlarınıza aşkı ve romantizmi çağrıştıran objeler yerleştirebilirsiniz. Kullanacağınız objelerin çiftli objeler olmasına dikkat edin.  Kristal ve cam objeler, akvaryumlar, ev tipi şelaleler bu olumlu enerjiyi daha da aktif hale getirecektir. Güney’in enerjisini doğru yönde kullanmak bekârlara evlilik fırsatı doğurabilir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftler de güney yönünün enerjisinden yararlanmalılar. Renk olarak lacivert, siyah, mavi, yeşil tercih edilmeli.

  • Evlerimize bereket enerjisini çekmek için neler yapabiliriz?

2018 senesinin en önemli bereket enerjisi GÜNEYDOĞU’da. Bu alanda yapacağınız ufak tefek değişikliklerle kendinizi yeni seneye hazırlayabilirisiniz. Güneydoğu yönünde eğer salon ve giriş gibi aktif bir yönünüz varsa bu alanı hareketli ateş objeleri ile donatabilirisiniz. Bunlar neler olabilir; mumlar, lava lambaları, fenerler, şömine ateşi…  Bereket objeleri, bu alanda değerlendirilirse çok daha anlam kazanacak ve bereketi evinize çekecektir. Evlerimizin, işyerlerimizin güneydoğuya bakan alanlarını mümkün olduğunca ferah ve temiz tutalım, bol ışık ve temiz hava almasını sağlayalım. Bereketin içeri girmesine izin verelim. Dekorasyonda tercih edeceğimiz renkler ateş ve toprak tonları olmalı.

Bu sene çok şanslıyız ki bir başka bereket enerjisi de evlerimizin MERKEZ’inde. Bu enerjiden doğru şekilde yararlanmak; gelecek planlarının geliştirilmesi, iş geliştirme, satış arttırma gibi konularda bize yardımcı olacaktır. İlişki arayışında olanlar ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler için de bu yön olumlu enerjiler getirecektir. Merkez’in enerjisini canlandırmak için yukarıda bahsettiğimiz ateş enerjisi objelerini eğer mekân uygunsa burada da kullanabiliriz. Ateş elementi renkleri, kırmızı, bordo, turuncu merkez alanı için uygun olacaktır.

 

  • Sınavlara hazırlanan çocuklar için hangi yön olumlu etkiler taşıyor?

Bu sene kariyer ve akademik başarıyı getirecek yıldız evlerimizin KUZEYBATI’sında.

Bu yıldız, kariyer ve gelecekteki bereketi temsil eden bir yıldız olduğu için, olumlu etkilerini de beraberinde getirir. Sınavlara veya yarışmalara hazırlanan çocuklar, kariyerinde bir gelişmeyi hedefleyenler için bu yönde yapılacak değişiklikler destek olacaktır. Bu alanlarda su ve metal elementinin etkisinden yararlanın. Akvaryumlar, aynalar, metal aksesuarlar başvuracağınız objeler olabilir. Kristaller güçlü bir su etkisi yaratacakları ve olumlu enerjiyi daha da arttıracakları için çok uygundurlar. Dekorasyonda tercih edeceğiniz renkler lacivert, siyah, beyaz, gri olabilir.

Çin takviminde, mutluğu, bereketi temsil eden ateş elementi bu seneden itibaren önümüzdeki kısa dönemde olmayacağı için ekonomik anlamda yaşanacak zorluklar, çok da sürpriz olmayacaktır. Ama yine de bu senenin en bereketli sektörlerini; dekorasyon, medya, yayıncılık ve tekstil sektörleri olarak sayabiliriz.

  • 2018 Köpek senesinde hangi yönlerde önlem almalıyız?

Yıllık güncellemeleri yaparken mekânlarda özellikle iki yöne çok önem veririz; öncelikle o alanlarda önlem alırız.  Her sene bu yönler değişiklik gösterir, bu sene bu yönler KUZEY ve BATI. Her iki yönde de metal ve su elementlerine ağırlık vermek gerekiyor. Toprak senesinin beraberinde getireceği kaza potansiyelini de dikkate alırsak bu iki yönü dikkate almamız gerekiyor.

Ev ve işyerlerimizin BATI yönüne etki eden enerji, sağlık sorunlarına yol açabilir. Eğer aktif alanınıza geliyorsa, o alanlarda zaman geçirmemeye çalışın. Kırmızı objelerinizi bu alandan uzaklaştırın. Dekorasyonda tercih edeceğimiz renkler beyaz, gri, siyah olmalı.

KUZEY ’de ise hayatımızda birtakım talihsiz olaylara sebebiyet verebilecek bir enerjinin etkisi var. Bu etkiyi en aza indirmek için mutlaka bir çözüm üretmeliyiz. Olumsuz etkisinden korunmak için metal rüzgâr çanı veya metalik sesler çıkaran aksesuarlar kullanabiliriz. Batı yönünde olduğu gibi, burada da, Metal ve Su elementi ağırlıklı bir dekorasyon yapmalıyız.

Her yeni sene, yeni enerjiler demek. Siz de bu seneye hazırlıklı girmek, senenin enerjisinden yararlanmak istiyorsanız; işe, evlerinize yapacağınız ufak tefek değişikliklerle başlayabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan FENG SHUI SEMİNERİ.. başlıklı makalemizde 2018’in Feng Shui Enerjileri, Bahar Pardorokes ve Banu Akkiprik hakkında bilgiler verilmektedir.