Genel

2019 YILI DOMUZ SENESİNE HAZIR MISINIZ?

Yazar  | 

2019 YILI DOMUZ SENESİNE HAZIR MISINIZ?

 

Çin takvimine göre 2019 Domuz yılının mekânlarımıza nasıl etki edeceğini ve ne hazırlıklar yapmamız gerektiğini Made in Feng Shui kurucu danışmanları Banu Olcay Akkiprik ve Bahar Gücüyener Pardorokes’e sorduk.

 

  • Feng Shui’nin hayatımıza nasıl bir etkisi var?

Feng Shui doğada var olan enerji ile harmoni yakalamamıza olanak sağlar. Doğru Feng Shui ile   hayatımızın, ilişkiler, sağlık, kariyer ve para gibi farklı yönlerini destekleyen enerjilerinden maksimum yarar sağlarız. Bu da bizim yaşam kalitemizi arttırarak, hayatta en önemli olan iç huzurumuzu bulmamızda anahtar rol oynar. Her yeni yıl başlangıcında, heyecanla, hayatımızın yeni dönemi için yapılacaklar listesi oluştururuz. Bu sene de bu listenin başlarına Feng Shui konusunu yerleştirin. Göreceksiniz ki, etrafınızda hissettiğiniz yaşam enerjisi, doğru kullandığınızda; evinize, işyerinize, hayatınıza, ilişkilerinize ve hatta sağlığınıza, olumlu değişimler getirecek. Doğru bir Feng Shui analizi ile evlerimizde, iş yerlerimizde, sağlığı, bolluğu, bereketi, şansı ve iyi ilişkileri yakalamamız mümkün.

 

  • Her sene için yeni bir Feng Shui haritası mı çıkıyor?

Feng Shui enerjilerinin her sene değişim gösterdiğini, her sene farklı enerjileri hayatımıza çektiğini hatırlatmak isteriz. Bu değişimin farkında olup, ona ayak uydurabilmek için bizler, Feng Shui danışmanları her sene yeni enerji haritaları çıkartırız ve uygularız. Sene başlarında iyi ve kötü enerjilerin ev ve ofislerimizin nerelerine geldiğine dikkat ederek yapacağımız düzenlemeler yıl boyunca bize eşlik eder.

 

  • 2019 Domuz Yılı’nın bize ve mekânlarımıza etkisi nasıl olacak?

2019 Domuz yılı, bolluk, bereket, ve şansı ile geliyor. Sene boyunca, yaşamımızda bu pozitif ve cömert etkiyi hissetmememiz mümkün değil… Domuzun yapısı, ilişkilerimize esneklik ve alçakgönüllülük katacağı için, suiistimale ve hayal kırıklığına uğramaktan kaçınmalıyız… Hep verici ve affedici olmak, hayır diyememek, bizi dönem dönem yıpratabilir ve üzebilir. 2019 sevdiklerimizi yakınımızda tutacağımız, onlarla yaşam sevincimizi paylaşacağımız, dostluk, sevgi ve keşiflerle dolu bir yıl gibi görünüyor…Şimdi de bu bereket ve şans enerjisini evlerimize nasıl çekeceğiz onu inceleyelim.

  • Evlerimize bereket enerjisini çekmek için neler yapabiliriz?

 

Bu sene çok şanslıyız ki 2019 senesinin en önemli bereket enerjisi MERKEZ’de. Eğer yaşadığınız veya çalıştığınız mekânın merkezi aktif alanlardan birine geliyorsa bereketli etkilerinden daha çok yararlanacaksınız anlamına gelir. Bu alanda yapacağınız ufak tefek değişikliklerle kendinizi yeni seneye hazırlayabilirisiniz. Merkez’de  eğer salon  gibi aktif bir alanınız varsa bu alanı hareketli ateş objeleri ile donatabilirisiniz. Bunlar neler olabilir; mumlar, lava lambaları, fenerler, şömine ateşi…  Bereket objeleri, bu alanda değerlendirilirse çok daha anlam kazanacak ve bereketi evinize çekecektir. Evlerimizin, işyerlerimizin merkezlerini  mümkün olduğunca ferah ve temiz tutalım, bol ışık ve temiz hava almasını sağlayalım. Bereketin içeri girmesine izin verelim. Dekorasyonda tercih edeceğimiz renkler ateş ve toprak tonları olmalı.

 

Bu sene  bir başka bereket enerjisi de mekanlarımızın KUZEYBATI’sında . Bu enerjiden doğru şekilde yararlanmak; gelecek planlarının geliştirilmesi, iş geliştirme, satış arttırma gibi konularda bize yardımcı olacaktır. İlişki arayışında olanlar ve bebek sahibi olmak isteyen çiftler için de bu yön olumlu enerjiler getirecektir. Bereket  enerjisini canlandırmak için yukarıda bahsettiğimiz ateş enerjisi objelerini eğer mekân uygunsa burada da kullanabiliriz. Eğer yatak odanız bu yönde ise  yatak örtüsü veya yastıklarla ateşi kuvvetlendirebilirsiniz.

Ateş elementi renkleri, kırmızı, bordo, turuncu bu yön için uygun olacaktır.

 

 

 

  • İlişkilerimizi güçlendirmek ve aşk hayatımızı desteklemek için bu sene hangi yöne dikkat etmeliyiz?

 

Romantizm ,  aşk ve yaratıcılık etkilerini taşıyan, çiftler arasında uyumu destekleyen yön bu  sene  KUZEY’den geliyor. Kuzey’deki yaşam alanlarınıza aşkı ve romantizmi çağrıştıran objeler yerleştirebilirsiniz. Kullanacağınız objelerin çiftli objeler olmasına dikkat edin.  Kristal ve cam objeler, akvaryumlar, ev tipi şelaleler bu olumlu enerjiyi daha da aktif hale getirecektir. Kuzey’in enerjisini doğru kullanmak bekârlara evlilik fırsatı doğurabilir. Bebek sahibi olmak isteyen çiftler de kuzey yönünün enerjisinden yararlanmalılar. Renk olarak lacivert, siyah, mavi, yeşil tercih edilmeli. Eğer Kuzey yönü yatak odasına geliyorsa hareketli objeleri tavsiye etmiyoruz. Kristal, cam aksesuarlar ve su renkleri kullanmaya yönelmeliyiz ki yatak odalarındaki yin enerjiyi bozmayalım.

 

 

 

  • Sınavlara hazırlanan çocuklar için hangi yön olumlu etkiler taşıyor?

 

Bu sene kariyer ve akademik başarıyı getirecek yıldız evlerimizin BATI’sında.

Bu yıldız, kariyer ve gelecekteki bereketi temsil eden bir yıldız olduğu için, olumlu etkilerini de beraberinde getirir. Sınavlara veya yarışmalara hazırlanan çocuklar, kariyerinde bir gelişmeyi hedefleyenler için bu yönde yapılacak değişiklikler olumlu etkiler yaratacaktır. Bu alanlarda su ve metal elementinin etkisinden yararlanın. Akvaryumlar, aynalar, metal aksesuarlar başvuracağınız objeler olabilir. Kristaller güçlü bir su etkisi yaratacakları ve olumlu enerjiyi daha da arttıracakları için çok uygundurlar. Dekorasyonda tercih edeceğiniz renkler lacivert, siyah, beyaz, gri olmalıdır.

 

 

 

 

  • 2019 Domuz senesinde hangi yönlerde önlem almalıyız?

 

Yıllık güncellemeleri yaparken mekânlarda özellikle iki yöne çok önem veririz; öncelikle o alanlarda önlem alırız.  Her sene bu yönler değişiklik gösterir, bu sene bu yönler KUZEY DOĞU  ve GÜNEY BATI. Her iki yönde de metal ve su elementlerine ağırlık vermek gerekiyor.

Ev ve işyerlerimizin KUZEYDOĞU yönüne etki eden enerji, sağlık sorunlarına yol açabilir. Eğer aktif alanınıza geliyorsa, o alanlarda zaman geçirmemeye çalışın. Kırmızı objelerinizi bu alandan uzaklaştırın. Dekorasyonda tercih edeceğimiz renkler beyaz, gri, siyah olmalı.

GÜNEY BATI ’da ise hayatımızda birtakım talihsiz olaylara sebebiyet verebilecek bir enerjinin etkisi var. Bu etkiyi en aza indirmek için mutlaka bir çözüm üretmeliyiz. Olumsuz etkisinden korunmak için metal rüzgâr çanı veya metalik sesler çıkaran aksesuarlar kullanabiliriz. Kuzey Doğu yönünde olduğu gibi, burada da, Metal ve Su elementi ağırlıklı bir dekorasyon yapmalıyız.

 

 

 

 

Her yeni sene, yeni enerjiler demek. Siz de bu seneye hazırlıklı girmek, senenin enerjisinden yararlanmak istiyorsanız; işe, evlerinize yapacağınız ufak tefek değişikliklerle başlayabilirsiniz.

 

Banu Olcay Akkiprik

Bahar Gücüyener Pardorokes

 

www.madeinfengshui.com

info@madeinfengshui.com

https://www.facebook.com/madeinfengshui/

https://www.instagram.com/madeinfengshui/

Bir önceki yazımız olan HERMES GAYRİMENKUL başlıklı makalemizde gayrimenkul danışmanlık, göktürk ve hermes hakkında bilgiler verilmektedir.